Therapeutische massages

Mijn behandelingen bestaan uit een combinatie van massagetechnieken, afgestemd op de klacht(en) van de klant, zoals Nek-/schouder-/rugklachten, die kunnen zijn ontstaan door lichamelijke of psychische overbelasting.

Ik kijk naar het gehele plaatje d.w.z. kind/puber/man/vrouw, leeftijd, levensfase waarin de persoon zich bevindt, relatie, werksituatie, enz. Het totale plaatje geeft mij richtlijnen om daar te behandelen waar het nodig is.

D.m.v. Shiatsu/cupping/triggerpoint en klassieke massage toepassingen, doe ik mijn uiterste best om de persoon z.s.m. weer op te knappen of in balans te brengen. Als u niet bekend bent met eerder genoemde massagetoepassingen, kunt u zich d.m.v. google er van op de hoogte stellen wat u te wachten staat. Ofwel, hoe de techniek er uitziet en wat de toepassingen en verwachtingen met eventuele naweeën zijn. Vooral de behandeling met cupping laat bij behoorlijk verzuurde en vastgelopen spieren zijn resultaat zien d.m.v. soms heftige rode, ronde verkleuringen.

Cupping

In China lopen veel mensen met rode plekken op de huid, ontstaan door cuppingmassage. Het is een techniek die al duizenden jaren bestaat, waarbij de huid vacuüm wordt gezogen om zo de huid en onderliggende spieren beter te doorbloedden. De dieptewerking zorgt voor een versnelde afvoer van afvalstoffen. Ook wordt de techniek toegepast om blokkades op te heffen.

Knelpunten in de vijf meridianen op de rug worden vaak behandeld met de cuppingtechniek. De therapeut gebruikt massageolie en plaatst bolle glaasjes, voorzien van een vacuümpompje  in verschillende maten op de blokkades (spierknopen). Hij kan naar gelang de huid verkleurd zien waar de blokkades het heftigst zijn. Hij kan ze dan ook op bepaalde blokkades enige tijd laten staan of ze over bepaalde plekken heen en weer schuiven. 

Na enige dagen (hangt af van het herstelvermogen van eigen lichaam) zullen de ontstane rode en of blauwe plekken verdwijnen. Het lijkt even als of er een soort mishandeling i.p.v. behandeling heeft plaats gevonden, maar het effect is super. U voelt direct al geen druk meer, en dus ook geen pijn in het desbetreffend lichaamsdeel (nek/schouder/rug).

Shiatsu

Shiatsu is een manuele toepassing die zich kenmerkt door altijd het gehele lichaam te behandelen, een doeltreffend therapeutisch instrumentarium voor:

  • het stimuleren van genezingsprocessen,
  • het bestrijden van pijn en
  • het behandelen van allerlei regelsystemen van het lichaam

Hoewel  Shiatsu  letterlijk ‘vingerdruk’ betekent worden ook andere delen van de hand gebruikt om druk  op het lichaam uit te oefenen, een andere vorm van fysiotherapie.

Daarom is Shiatsu-therapie een veilige en natuurlijke behandelmethode die inzetbaar is voor vrijwel alle condities/klachten zoals:

  • rugklachten
  • spierspanning
  • burn-out
  • hoofdpijn
  • schouderklachten
  • RSI
  • Maag/darmklachten

Triggerpoint behandeling

Regelmatig terugkerende hoofdpijn, maar ook nek-, schouder- en rugpijn zijn lastige ongemakken. Veel mensen hebben zich erbij neergelegd: ze gaan vroeg naar bed, nemen een warm bad of slikken een pijnstiller. Weinigen weten echter dat deze pijnen kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints, hypergevoelige plekjes in het spierweefsel.

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabijgelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken waaronder: stress, overbelasting, verwonding, alcohol of chemische stoffen (zoals ook medicatie).

Door triggerpoint-therapie (= het uitoefenen van druk op die verkrampte plekjes in de spieren) kan pijn worden verlicht en kunnen functies van verzwakte lichaamsdelen weer verbeteren.

Er zijn ook zelfhulpmiddelen te gebruiken om enige verlichting te creëren, wanneer u niet binnen een redelijke tijd een afspraak bij uw therapeut kan maken. Zoals het gebruik van de Thera Cane of een middelgrote stuiterbal of tennisbal, uw therapeute kan u in deze zelfhulpmanier/wijze wegwijs maken (het hoe, waar en waarom).