Behandelingen

Als u met bijv. hoofd-, schouder-, nek-, rug-, maag-, darm-, migraine-, astmatische- eczeem klachten bij mij komt is de eerste vraag die ik u stel: BENT U AL BIJ DE HUISARTS GEWEEST en wat zegt deze er van.

De meeste mensen die bij mij met bovengenoemde, soortgelijke klachten komen, hebben ondertussen al een heel medisch traject achter de rug van onderzoeken en eventuele medicatie en nog blijft men klachten zoals pijn en geheel of gedeeltelijk functieverlies houden. Als dit alles blijkbaar niets tot weinig resultaten heeft geboekt, wordt er ook door sommige huisartsen en ook door andere mensen uit hun omgeving gezegd: HET ZIT TUSSEN JE OREN.

En daar sta je dan met je goede gedrag, niet wetende meer waar je het moet zoeken, om toch een gelijk en bevestiging te halen voor je klachten. Naast de klachten waarvan geen aantoonbare oorzaak is te vinden, hebben we ook de klachten waar de oorzaak heel erg duidelijk en bevestigd is, zoals lichamelijke overbelasting van bepaalde spieren en gewrichten waaronder o.a. de tenniselleboog, R.S.I., whiplash.

Al deze klachten worden met u doorgenomen d.m.v. het door u ingevulde intakeformulier. Hierna wordt er ook een behandelplan met u besproken, d.w.z. wat gaan we doen en voor hoe lang, hoe vaak, enz. Er wordt keurig bijgehouden welke behandelingen u heeft gehad en welke wel of niet effect hebben. U blijft dus samen met mij constant op de hoogte van uw vorderingen. De behandeling hangt dus van de klacht van de persoon af, wat ook per persoon verschillend is, dat zijn de verschillende reacties die men na een behandeling kunt krijgen zoals:

  • meer pijn
  • vermoeidheid
  • pijn op een andere plaats of pijn die anders aanvoelt
  • blauwe plekken
  • meer stijfheid
  • algemene malaise
  • misselijkheid of duizeligheid

Deze reacties zijn normaal, omdat het lichaam bezig is met het herstelproces waarin o.a. de afvalstoffen moeten worden verwijderd en dit kost energie die overal vanuit het lichaam vandaan kan worden gehaald.

THERAPEUTISCHE MASSAGES

Mijn behandelingen bestaan uit een combinatie van massagetechnieken, afgestemd op de klacht(en) van de klant, zoals Nek-/schouder-/rugklachten, die kunnen zijn ontstaan door lichamelijke of psychische overbelasting.

KINDERCOACHING

Naast de therapeutische massages, heb ik in 2013 opleiding kindercoach gedaan bij Thea Adema. Gezien de 30-jarige ervaring als judolerares, is het me door die jaren heen opgevallen dat bepaalde kinderen in de les er uitsprongen qua gedrag en ik wilde weten waarom?